Kindertolk consulten

Het kind als spiegel voor de ouder. Gedrag van kinderen vertalen naar de onverwerkte dingen in het leven van hun ouders.

Hoe kinderen ons helpen

'Een kinderhart is als een spiegel, het reflecteert alles waaraan het wordt blootgesteld. Dat betekent…dat ouders zichzelf beter kunnen leren kennen via het gedrag en welbevinden van hun kinderen! Ze kunnen ontdekken of de basis onder hun bestaan – en dat van hun kinderen – 'overleven' of voluit leven is.
Kinderen laten ook nauwkeurig weten wat er nodig is om tot volledige ontplooiing van ons leven te komen. Zo worden evenwichtige opvoeders en die liefdevolle, krachtige mensen die we in wezen zijn. Precies dat is het wat kinderen – onbewust – van ons vragen. Kinderen zijn namelijk met een zielsdraad aan hun ouders verbonden. Ze voelen wat hun ouder voelt, net zoals de ouder kan voelen wat zijn of haar kind voelt.
Wij willen dat onze kinderen gelukkig zijn, kinderen willen hun ouders gelukkig zien!
'Presentchild' is een prachtige methodiek waarbij het gedrag en/of de klacht van het kind vertaald wordt naar het leven van de ouders. Een kindertolk 'vertaalt' de situatie voor de ouders zodat zij kunnen begrijpen wat het inhoudt voor hun persoonlijke leven. Door hier gehoor aan te geven, kunnen ouders zichzelf en hun kind wezenlijk vooruit helpen. Kinderen spiegelen namelijk ook dat het goed gaat!'

Bron: Methode Presentchild®

Loop niet weg voor je verdriet

Loop niet weg voor je verdriet
Loop niet weg voor je angst
Loop niet weg voor de dood
Verdoezel en bedek ze niet met mooie woorden
Want zo geef je ze een woning
Zo kleed je ze aan
En laat je ze groeien
Zo ontneem je jezelf leven

Wees zacht voor jezelf
Zoek een hand om vast te houden
Voel je pijn en laat je angst er zijn

Want wie wegloopt voor zijn ervaringen
Loopt weg van zichzelf
En kan nooit vrede vinden
En wie zijn pijn en angst niet toestaat er te zijn
Kan nooit de kracht voelen
Die in hem huist

Uit: het boek van Een nieuwe werkelijkheid van Carolina Bont